Recepten

Brood is de inspiratie van een heleboel gerechten. Niet alleen een ontbijt en lunch, maar ook het diner of een feestje kan in het teken staan van brood. Wij willen jou inspireren met heerlijke recepten. Kijk en geniet!

Kapsel

Kapsel

Ingrediënten Voor een taartvorm van 24-26 cm doorsnede: 5 eieren 150 gram suiker 150 gram bloem Een beetje zout Verder heb je nodig: Een mixer Een kom Een spatel Een oven Eventueel een zeef Bereidingswijze Voorbereiding ingrediënten Zorg ervoor dat de eieren op...

Lees meer
Beantastic Burgers

Beantastic Burgers

Deze prachtige oranje burgers maak je in een handomdraai van oer-Hollandse ingrediënten zoals bruine bonen, wortel en havermout. Serveer deze burgers op een lekker broodje!     Ingrediënten 1 eetlepel zonnebloemolie 1 grote ui 2-3 teentjes knoflook (naar...

Lees meer
Uitdeelbrood

Uitdeelbrood

Ingrediënten 1 groot rond vloerbrood 1/2 meergranenbrood of volkorenbrood, gesneden 1/2 sesambrood, maïsbrood of tijgerbrood, gesneden Diverse soorten beleg Om te garneren: zilverui, augurk, aardbeien, druiven, olijven Bereidingswijze Diverse soorten beleg- boerenkaas...

Lees meer
Kaasquiche met broccoli en tomaat

Kaasquiche met broccoli en tomaat

Ingrediënten 300 gram broccoli 200 gram kaasbolletjes (hartige kaaskoekjes) 2-3 eetlepels olijfolie 3 eieren 100 ml kookroom 150 gram geraspte belegen kaas zout, versgemalen zwarte peper 125 gram kerstomaatjes quichevorm van 24 cm Bereidingswijze Verwarm de oven voor...

Lees meer
Kaasvulkaantjes

Kaasvulkaantjes

Ingrediënten 2 harde bruine bolletjes druiven 200 g geraspte kaas 1 bakje kruidenroomkaas 25 g boter 25 g bloem 3 dl bouillon peper en zout kerstomaatjes peterselie Bereidingswijze Smelt boter in een pan met dikke bodem. Roer de bloem door de gesmolten boter, giet de...

Lees meer
Gele paprikasoep in brood

Gele paprikasoep in brood

Ingrediënten 4 Italiaanse bollen 3 gele paprika's 1 grote ui 1 liter kippenbouillon 1 teen knoflook 2 stengels bleekselderij rijstazijn Bereidingswijze Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in kleine stukjes. Snijd de...

Lees meer
Broodcroutons

Broodcroutons

Ingrediënten half gesneden witbrood of maïsbrood 4 teentjes knoflook olijfolie en zeezout Bereidingswijze Het geheim van de ultieme crouton is de knoflookolie als basis. Neem hiervoor een flesje olijfolie en voeg daar ruim geperste knoflook aan toe. Laat dit bij...

Lees meer
Clubsandwich met avocado, biet en geitenkaas

Clubsandwich met avocado, biet en geitenkaas

Ingrediënten (voor 4 personen) 12 sneetjes meergranen brood 2 rijpe avocado’s sap van ½ citroen 1 gekookt bietje versgemalen zwarte peper 4 eetlepels yoghurtmayonaise 50 g rucola 150 g zachte geitenkaas, verkruimeld Bereidingswijze Schil de avocado’s, snijd het...

Lees meer
Brood-appeltaartjes

Brood-appeltaartjes

Ingrediënten 6 sneetjes witbrood of maïsvloerbrood 50 g zachte boter 4 appels 1 eetlepel custardpoeder 2 eetlepels suiker 2 theelepels kaneelpoeder 50 g rozijnen 6 eenpersoons taartvormpjes (10 cm), ingevet    Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 °C....

Lees meer
Spaanse broodschotel

Spaanse broodschotel

Ingredienten 6-8 sneetjes Allinson volkorenbrood 3 tomaten 3 eetlepels olijfolie 200 g chorizo, in blokje 2 uien, gesnipperd 1 grote rode paprika, in stukjes 2 eetlepels peterselie, fijngehakte versgemalen zwarte peper 3 eieren 3 eetlepels melk 75 g geraspte belegen...

Lees meer

Contact
Bakkerij Bosman
Herenstraat 64
2282 BX Rijswijk
Tel 070-3902672

Social media