Recepten
Brood is de inspiratie van een heleboel gerechten. Niet alleen een ontbijt en lunch, maar ook het diner of een feestje kan in het teken staan van brood. Wij willen jou inspireren met heerlijke recepten. Kijk en geniet!
Geroosterde kerststol met limoen-room
Maak eens een verrassend ontbijtje met kerststol van Bakkerij Bosman Ingrediënten4 plakken kerststol1/2 limoen150 ml crème fraiche3 eetlepels poedersuiker8 blaadjes munt BereidingswijzeRooster de plakken kerststol in een broodrooster. Schrob de limoen goed schoon...
Bruschetta met couscous, dadel en munt
Dit is een heerlijk voorgerecht, maar ook ideaal voor bij de borrel tijdens de feestdagen Ingrediënten12 sneden wit stokbrood200 gram couscous½ blokje kippen- of groentebouillon200 milliliter water2 teentjes knoflook8 dadels1 eetlepel granaatappelpitjes, voor...
Roodfruit pudding
Dit knalrode dessert is een ultieme afsluiter van een heerlijke kerstdiner. Geniet van vers fruit en cake om een onweerstaanbaar dessert te maken. Ingrediënten2 bakken bosvruchten à 300 gram100 gram witte basterdsuiker200 gram cake250 ml slagroom BereidingswijzeLaat...
Cassata
Verras je familie met een bijzonder kerstdessert. Voor na het kerstdiner of voor gewoon-zomaar-een-dag. Omdat het kan. En superlekker is. Schort voor, haren vast, handen gewassen? Dan kun je aan de slag! Ingrediënten 300 gram pure chocolade 500 gram...
Kerstboompizza’s
Deze pizza's in de vorm van een kerstboom zijn niet alleen leuk om te maken, maar ook super lekker! Deze variant is vegetarisch, maar je kunt er natuurlijk altijd ham, salami of wat tonijn aan toevoegen. Eet smakelijk! Ingrediënten12 (oude) boterhammen200 ml gezeefde...
Heel snelle taaitaai-misú
Wist je dat je van taaitaai ook tiramisu kan maken? Lekker! Ingrediënten 12 taaitaai poppetjes van je ambachtelijke bakker (zo vers mogelijk!) 60 ml sterke koffie of espresso, op kamertemperatuur 4 el amaretto of 2 el amandelextract 300 ml slagroom, 30%...
Speculaas ijstaart
Je moet er een paar uren geduld voor hebben, maar dan heb je ook wat: een super lekkere speculaas ijstaart! Ingrediënten 1 liter vanille roomijs (voor het ijs) 200 g melkchocolade (voor het ijs) 10 medium speculaaskoeken met stukjes amandel (voor het...
Stoofperensmoothie met speculaas
Het leuke van Sinterklaas is dat het buiten al lekker donker is. Alle lichtjes komen dan goed tot hun recht. Maar als je vroeg genoeg ontbijt, is het in december buiten óók nog donker! Dus trommel je familie bijtijds uit bed! Ingrediënten 3 stoofperen...
Speculaas wentelteefjes
Sinterklaas staat voor de deur! De winkels liggen niet alleen vol met heerlijke zoetigheden, ook een Sint lunch kan! Probeer eens deze heerlijke speculaas wentelteefjes Ingrediënten 8 sneetjes (oud) wit brood 12 speculaasjes 3 eieren 150 ml melk 1 tl kaneel 2 el...
Meergranenbol met kalkoen en peer
Variëren met broodbeleg Ingrediënten 4 meergranenbollen (met noten en rozijnen) 300 gram kalkoenfilet 2 theelepels knoflookpoeder 1 theelepel cajunkruiden 4 stoofpeertjes 100 gram spruitjes 200 milliliter rode wijn 200 milliliter water 2 steranijs 1 kaneelpijpje 4...
Contact
Bakkerij Bosman
Herenstraat 64
2282 BX Rijswijk
Tel 070-3902672