Recepten

Brood is de inspiratie van een heleboel gerechten. Niet alleen een ontbijt en lunch, maar ook het diner of een feestje kan in het teken staan van brood. Wij willen jou inspireren met heerlijke recepten. Kijk en geniet!

Pizza mijters

Pizza mijters

Deze pizza’s in de vorm van een mijter zijn niet alleen leuk om te maken, maar ook super lekker! Ingrediënten8 sneetjes volkorenbrood 1 gele paprika 1/2 rode paprika 2 plakken belegen kaas 8 el gekruide tomatensaus of pizzasaus Extra: bakplaat bekleed met bakpapier...

Lees meer
Vegan kruidnoten cheesecake

Vegan kruidnoten cheesecake

  Met de (december)producten van de bakker tover je zo een heerlijk dessert op tafel: vegan kruidnoten cheesecake. Ingrediënten120 gr (Medjoul) dadels200 gr cashewnoten150 gr gram kruidnoten + wat extra voor versiering5 el kokosolie (vloeibaar)40 gr ahornsiroop2 el...

Lees meer
Brood- en zoete aardappelreepjes

Brood- en zoete aardappelreepjes

Wat eten we vanavond? Brood natuurlijk! Ingrediëntenhalf brood, wit, bruin of meergranen (mag oud zijn)2 zoete aardappels4 eetlepels olijfolie2 teentjes knoflook25 gram cashewnoten, grof gehakt25 gram pinda’s, grof gehakt25 gram hazelnoten, grof gehaktzeezout en peper...

Lees meer
Mediterraan pistoletje van de barbecue

Mediterraan pistoletje van de barbecue

Lange zomeravonden vragen om lekker buiten eten. Misschien wel bij een kampvuurtje of de barbecue. Probeer dit recept dan eens uit. ­Natuurlijk met een lekkere basis van de­ ambachtelijke bakker. Of speel zelf voor ­bakker, door je eigen brooddeeg te maken. Eet...

Lees meer
Broodsushi

Broodsushi

Van brood kun je zelfs sushi maken! Varieer in de vulling door de zalm uit dit recept te vervangen door bijvoorbeeld tonijn, komkommer, paling, filet americain of omelet-reepjes. Ingrediënten4 nori vellen, circa 15x20 cm100 gram verse zalm1 lente-ui8 witte boterhammen...

Lees meer
Broeder in de pan

Broeder in de pan

  Maak van oude boterhammen je eigen platte en gevulde brood, ook wel een broeder genoemd! Ingrediënten400 gram oud brood½ liter karnemelk100 gram (riet)suiker2 grote eieren150 gram gedroogde vruchten (krenten, rozijnen, gesneden sukade)1 theelepel zoutboter of olie...

Lees meer

Contact
Bakkerij Bosman
Herenstraat 64
2282 BX Rijswijk
Tel 070-3902672

Social media