Recepten
Brood is de inspiratie van een heleboel gerechten. Niet alleen een ontbijt en lunch, maar ook het diner of een feestje kan in het teken staan van brood. Wij willen jou inspireren met heerlijke recepten. Kijk en geniet!
Pizza mijters
Deze pizza’s in de vorm van een mijter zijn niet alleen leuk om te maken, maar ook super lekker! Ingrediënten8 sneetjes volkorenbrood 1 gele paprika 1/2 rode paprika 2 plakken belegen kaas 8 el gekruide tomatensaus of pizzasaus Extra: bakplaat bekleed met bakpapier...
Vegan kruidnoten cheesecake
Met de (december)producten van de bakker tover je zo een heerlijk dessert op tafel: vegan kruidnoten cheesecake. Ingrediënten120 gr (Medjoul) dadels200 gr cashewnoten150 gr gram kruidnoten + wat extra voor versiering5 el kokosolie (vloeibaar)40 gr ahornsiroop2 el...
Speculaastrifle met pepernoten
Wist je dat je met pepernoten, speculaas, chocoladekransjes en kerstbrood van de ambachtelijke bakker zelf de lekkerste dingen kunt maken? Duik snel de keuken in, dit wordt smullen! Ingrediënten150 gr mascarpone200 gr opgeklopte slagroom1 tl speculaaskruiden1 tl...
Fries roggebrood met kersenjam
Een verrassend recept met roggebrood van de ambachtelijke bakker! Ingrediënten1 sneetje donker roggebrood1 eetlepel kersenjam1 flinke eetlepel hüttenkäse1 theelepel vanillesuiker BereidingswijzeEen boterham met kaas is een goed begin van de dag, zeker als het brood...
Brood- en zoete aardappelreepjes
Wat eten we vanavond? Brood natuurlijk! Ingrediëntenhalf brood, wit, bruin of meergranen (mag oud zijn)2 zoete aardappels4 eetlepels olijfolie2 teentjes knoflook25 gram cashewnoten, grof gehakt25 gram pinda’s, grof gehakt25 gram hazelnoten, grof gehaktzeezout en peper...
Mediterraan pistoletje van de barbecue
Lange zomeravonden vragen om lekker buiten eten. Misschien wel bij een kampvuurtje of de barbecue. Probeer dit recept dan eens uit. Natuurlijk met een lekkere basis van de ambachtelijke bakker. Of speel zelf voor bakker, door je eigen brooddeeg te maken. Eet...
Stokbrood met pesto en geitenkaas
Heerlijk bij de barbecue! Ingrediënten1 stokbrood50 g (verse) rode of groene pesto50 g zachte boter100 g geitenkaas, in plakjes geschaafd BereidingswijzeMeng de pesto door de zachte boter. Snijd een stokbrood in plakken. Bestrijk deze royaal met de pestoboter en leg...
Sneetje brood met sinaasappelboter en aardbeien
Variëren met broodbeleg! Ingrediënten1 Zacht vers witbrood50 gram roomboter1 sinaasappel1 bakje verse aardbeienPoedersuikerBlaadjes munt BereidingswijzeLeg op tijd de boter uit de koelkast, zodat de boter zacht is als je hem gaat gebruiken. Was de sinaasappel en...
Broodsushi
Van brood kun je zelfs sushi maken! Varieer in de vulling door de zalm uit dit recept te vervangen door bijvoorbeeld tonijn, komkommer, paling, filet americain of omelet-reepjes. Ingrediënten4 nori vellen, circa 15x20 cm100 gram verse zalm1 lente-ui8 witte boterhammen...
Broeder in de pan
Maak van oude boterhammen je eigen platte en gevulde brood, ook wel een broeder genoemd! Ingrediënten400 gram oud brood½ liter karnemelk100 gram (riet)suiker2 grote eieren150 gram gedroogde vruchten (krenten, rozijnen, gesneden sukade)1 theelepel zoutboter of olie...
Contact
Bakkerij Bosman
Herenstraat 64
2282 BX Rijswijk
Tel 070-3902672