Nieuws
Ben jij ook zo dol op ambachtelijk nieuws? De laatste weetjes en nieuwste producten lees je hier!
Zelf broodbakken met Bosman’s broodmix
Tussen al het schoolwerk en thuiswerken door even ontspannen? Bak je eigen brood! Wij hebben alle grondstoffen al voor je verzamelt en klaargemaakt. Het enigste wat jij nog moet doen is mixen, kneden en bakken! Het is een tijd die we met z'n allen niet gewend zijn....
Het verhaal achter vezels
WIST JE DAT EEN VOLWASSEN NEDERLANDER GEMIDDELD ZO’N 18 TOT 23 GRAM VOEDINGSVEZELS PER DAG EET? DAT IS EIGENLIJK NIET VOLDOENDE. HET VOEDINGSCENTRUM BEVEELT DERTIG TOT VEERTIG GRAM VEZELS PER DAG AAN. WAAROM MOETEN WE MEER VEZELS ETEN? EN HOE KRIJGEN WE DEZE BINNEN?...
Het verhaal achter suiker in de bakkerij
KRISTALSUIKER, TAFELSUIKER OF SACHAROSE: HET ZIJN ALLEMAAL NAMEN VOOR DEZELFDE STOF: SUIKER. SUIKERS ZIJN ENKELVOUDIGE KOOLHYDRATEN, OOK WEL MONO- OF DISACHARIDEN GENOEMD. ZE BESTAAN UIT EEN OF TWEE SUIKERMOLECULEN, TE WETEN GLUCOSE (DRUIVENSUIKER) EN/OF FRUCTOSE...
Het verhaal achter desembrood
DESEMBROOD MAAKT MET ZIJN ROBUUSTE UITERLIJK EN KNAPPERIGE KORST AL EEN AANTAL JAREN EEN FANTASTISCHE COMEBACK IN DE NEDERLANDSE BAKKERIJEN. HET BAKKEN VAN DESEMBROOD VRAAGT KENNIS, AANDACHT EN VOORAL TIJD. BROOD OP BASIS VAN DESEM HEEFT NAMELIJK EEN LANGE RIJSTIJD...
Maatregelen omtrent het coronavirus
Naar aanleiding van de persconferenties over het coronavirus hebben wij bij Bakkerij Bosman extra maatregelen genomen die overeenkomen met de adviezen van het RIVM: Per direct zijn onze bakery cafés gesloten tot en met 1 juni 2020. In onze bakery cafés gelden de...
Bakkerij Bornhijm wordt Bakkerij Bosman
Bakkerij Bosman breidt uit! per 9 maart 2020 is Bakkerij Bornhijm, gelegen aan de Bankastraat in Den Haag, overgenomen door Bakkerij Bosman. Het vertrouwde wat u gewend bent is nog steeds aanwezig, maar wij als bakker steken het alleen in een nieuw jasje! We heten u...
Gewoon graan
Graan is de verzamelnaam voor de zaden van grassen. Tarwe is een graan, maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld rijst, gerst, haver en rogge. Van granen worden graanproducten gemaakt zoals bloem, couscous, pasta en natuurlijk brood. Volkoren graanproducten zijn in...
Voedselverspilling: Wat gebeurd er met ons (oud) brood?
In onze hele voedselketen, van de akker tot op tafel, wordt voedsel verspild. En daarmee wordt niet alleen het eten zelf verspild, maar ook de gebruikte grondstoffen die nodig waren om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, arbeid en vervoer. Zonde! Daarom...
Brood: voedingsbodem voor veganisten
Natuurlijk gaan bakkers met de tijd mee. Maar sommige consumentenwensen zijn voor ons volstrekt vanzelfsprekend. Geen onnodige ingrediënten aan producten toevoegen, bijvoorbeeld. Daarom kunnen ook veganisten uitstekend bij ons terecht. Veganisten eten en gebruiken...
Het is bijna Valentijn, maar waar komt het vandaan?
Op 14 februari is het Valentijnsdag. De dag waarop je een geliefde, vriend of vriendin kunt verrassen met een kaartje, bloemen of chocolade. De bakker heeft de zoetste traktaties voorbereid. Hij heeft in ieder geval een kus verdiend! Op Valentijnsdag geven geliefden...
Contact
Bakkerij Bosman
Herenstraat 64
2282 BX Rijswijk
Tel 070-3902672