Ingrediënten
- 300 gram broccoli
- 200 gram kaasbolletjes (hartige kaaskoekjes)
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 3 eieren
- 100 ml kookroom
- 150 gram geraspte belegen kaas
- zout, versgemalen zwarte peper
- 125 gram kerstomaatjes
- quichevorm van 24 cm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd kleine broccoliroosjes van de stronk. Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel de broccoli in een vergiet af onder koud stromend water en laat de groente goed uitlekken. Maal de kaasbolletjes fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en maak ze fijn met een deegroller. Meng het kruim met de olijfolie tot een kruimelig deeg en druk dit uit op de bodem en tegen de wand van de ingevette quichevorm. Klop de eieren los met de kookroom, geraspte kaas en zout en peper naar smaak. Verdeel het eimengsel over de taartbodem en leg de broccoli en tomaatjes erin. Bak de taart in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.