Wist je dat je van taaitaai ook tiramisu kan maken? Lekker!

 

 

Ingrediënten

  • 12 taaitaai poppetjes van je ambachtelijke bakker (zo vers mogelijk!)
  • 60 ml sterke koffie of espresso, op kamertemperatuur
  • 4 el amaretto of 2 el amandelextract
  • 300 ml slagroom, 30% vet
  • 400 g mascarpone
  • 50 g poedersuiker
  • rasp van twee flinke sinaasappels
  • handvol kruidnoten, grof gemalen
  • 2 el cacao

Benodigdheden

– vier glazen of bakjes om het in te serveren
– handmixer
– kwast
– spuitzak of lepel

Bereidingswijze

Snijd de taaitaai poppetjes in de lengte in plakjes en meng de koffie met de amaretto. Zet beide aan de kant tot gebruik. Klop de slagroom samen met de poedersuiker tot de dikte van Griekse yoghurt. Roer de mascarpone en het sinaasappelrasp erdoorheen. Bekleed de bodem van elk glas met plakjes taaitaai. Besprenkel deze met een kwast met het ­koffie-amarettomengsel. Spuit met een spuitzak (of gebruik een lepel) een laagje van het mascarponemengsel over de taaitaai koekjes. Ga zo door met laagjes maken tot de crème op is. Je eindigt met een laagje mascarponecrème. Maak de taaitaai-misú af met de gemalen ­kruidnoten en een snuf cacao.

Voor 4 personen.