Het leuke van Sinterklaas is dat het buiten al lekker donker is. Alle lichtjes komen dan goed tot hun recht. Maar als je vroeg genoeg ontbijt, is het in december buiten óók nog donker! Dus trommel je familie bijtijds uit bed!

 

 

Ingrediënten

  • 3 stoofperen
  • 250 ml suikervrij diksap
  • 100 ml kraanwater
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • Snuf zout
  • Griekse Yoghurt
  • Speculaaskruiden
  • Paar losse speculaasjes van je bakker

Bereidingswijze

Schil de stoofpeertjes, snijd ze in parten, verwijder het klokhuis en leg ze in een pan. Voeg het diksap, het water, de suiker, het zout en kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat dit negentig minuten garen. Haal de peren van het vuur en laat uitlekken in een zeef. Wacht tot ze zijn afgekoeld. Pureer de peren nu in de blender. Voeg hieraan drie eetlepels Griekse yoghurt, twee flinke scheppen speculaaskruiden en eventueel een verkruimeld speculaasje toe. Schenk de smoothie in een glas en maak af door er een speculaasje in te zetten.

Voor 2 personen.