Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 12 sneetjes meergranen brood
  • 2 rijpe avocado’s
  • sap van ½ citroen
  • 1 gekookt bietje
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels yoghurtmayonaise
  • 50 g rucola
  • 150 g zachte geitenkaas, verkruimeld

Bereidingswijze

Schil de avocado’s, snijd het vruchtvlees in blokjes en meng ze in een kommetje met 1-2 eetlepels citroensap. Wrijf het velletje van het bietje en snijd ook het bietje in kleine blokjes. Meng de blokjes biet met 1 eetlepel citroensap, zout en royaal peper. Bestrijk 8 sneetjes meergranenbrood met mayonaise en verdeel over deze sneetjes de rucola, avocado, biet en tot slot de brokjes geitenkaas. Stapel deze belegde sneetjes brood twee aan twee op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes. Leg de clubsandwiches op vier borden, snijd ze diagonaal door en steek ze vast met een satéstokje.